Ingrediënten
2½ el olijfolie traditioneel (C1000)
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
peper, zout
400 g runderpoelet
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rood pepertje, in ringetjes
125 g magere spekreepjes
1 kruidenbuiltje
1 blik bruine bonen
1 zak erwtensoepgroenten à 400 g
200 g tomaten
1 blik tomatenpuree à 89 g (Royalty
Omschrijving
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Aantal personen: 4
Keuken: Overige
Smaak: Anders
Techniek: Koken
Soort gerecht: Soepen
Bron: www.C1000.nl
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Aantal personen: 4
Keuken: Overige
Smaak: Anders
Techniek: Koken
Soort gerecht: Soepen
)
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan en bak het met komijn, koriander en peper en zout bestrooide vlees al omscheppend bruin.
Voeg de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak alles totdat de uien glazig zijn.
Voeg de spekreepjes met de poelet toe en roerbak alles totdat het vlees bruin is.
Schenk 11 / 2 l water in de pan en breng alles aan de kook. Laat de poelet in ± 1 uur gaar koken.
Voeg de bonen met de soepgroenten, de tomaten en de puree aan de bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook de soep nog 15 min. Lekker met stokbrood.
vrijdag 6 juni 2008
Pittige rundvleessoep
Labels:
rundvleessoep,
soep
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten