Subscribe

RSS Feed (xml)



Online: Bloglines, Google Reader
Meerdere platforms: BottomFeeder
Windows: FeedDemon, NewsGator
MacOS X: NetNewsWire
Readers kunt u o.a. downloaden op: http://www.feedreader.com/
en of
http://www.rssreader.nl/

Powered By

Skin Re-Design: by Tibo
Org taken from
Free Blogger Skins

Powered by Blogger



Maak je eigen foto album  bij Picaso Hou het Laatste nieuws bij van jou favoriete internet site´s
Maak je eigen Weblog Maak je eigen google kalander
Maak je eigen google Documenten
Google.com

vrijdag 6 juni 2008

Vlaamse vleessoep


Ingrediënten
1 kilo rundvlees,
1 mergpijp,
3 preien,
1 selderijknol,
1 groene kool,
1 ui,
1 kruidnagel,
150 gr. wortelen,
150 gr. koolraap,
kruidenbuiltje,
6 takjes peterselie,
1eetl. zout, peper,
3 liter water,
reuzel en spekblokjes,
1 ui

Bereidingstijd: langer dan 2 uur

Aantal personen: 4
Keuken: Belgisch

Smaak: Hartig
Techniek: Koken

Soort gerecht: Soepen
Hulpmiddelen: Soeppan
Omschrijving
Een klassiek gerecht maar nog altijd smullen
Ingrediënten
1 kilo rundvlees, 1 mergpijp, 3 preien, 1 selderijknol, 1 groene kool, 1 ui, 1 kruidnagel, 150 gr. wortelen, 150 gr. koolraap, kruidenbuiltje, 6 takjes peterselie, 1eetl. zout, peper, 3 liter water, reuzel en spekblokjes, 1 ui
Voorbereiding
Steek de kruidnagel in de gepelde ui, schrap de wortels en snijd deze in stukken, schil de koolraap en snijd deze in repen, pel en snipper de andere ui

Bereidingswijze
Zet de mergpijp op met het water en het kruidenbuiltje, breng het water aan de kook en schuim het af, doe het rundvlees in de pan en laat dit 20 minuten meekoken, schuim opnieuw af, doe ui met kruidnagel, de wortels, de koolraap en de kool erbij, roer het zout er door en breng alles weer aan de kook, laat dit een paar uur sudderen op laag vuur, haal een half uur voor het opdienen de kool uit de soep, laat ze boven de soep uitlekken en snijd deze in stukken, stof de kool dan met de gesnipperde ui in wat reuzel en spekblokjes zacht stoven, schep dan het overtollige vet van de soep, haal het vlees uit de pan en snijd dit in brokken, haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en laat dit boven de soep uitlekken.

Serveertips
Schik de groenten op de borden met het vlees in het midden, schenk hier voorzichtig de bouillon omheen, heerlijk met geroosterd brood besmeerd met merg


Geen opmerkingen: