Ingrediënten
1 kilo rundvlees,
1 mergpijp,
3 preien,
1 selderijknol,
1 groene kool,
1 ui,
1 kruidnagel,
150 gr. wortelen,
150 gr. koolraap,
kruidenbuiltje,
6 takjes peterselie,
1eetl. zout, peper,
3 liter water,
reuzel en spekblokjes,
1 ui
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Aantal personen: 4
Keuken: Belgisch
Smaak: Hartig
Techniek: Koken
Soort gerecht: Soepen
Hulpmiddelen: Soeppan
Omschrijving
Een klassiek gerecht maar nog altijd smullen
Ingrediënten
1 kilo rundvlees, 1 mergpijp, 3 preien, 1 selderijknol, 1 groene kool, 1 ui, 1 kruidnagel, 150 gr. wortelen, 150 gr. koolraap, kruidenbuiltje, 6 takjes peterselie, 1eetl. zout, peper, 3 liter water, reuzel en spekblokjes, 1 ui
Voorbereiding
Steek de kruidnagel in de gepelde ui, schrap de wortels en snijd deze in stukken, schil de koolraap en snijd deze in repen, pel en snipper de andere ui
Bereidingswijze
Zet de mergpijp op met het water en het kruidenbuiltje, breng het water aan de kook en schuim het af, doe het rundvlees in de pan en laat dit 20 minuten meekoken, schuim opnieuw af, doe ui met kruidnagel, de wortels, de koolraap en de kool erbij, roer het zout er door en breng alles weer aan de kook, laat dit een paar uur sudderen op laag vuur, haal een half uur voor het opdienen de kool uit de soep, laat ze boven de soep uitlekken en snijd deze in stukken, stof de kool dan met de gesnipperde ui in wat reuzel en spekblokjes zacht stoven, schep dan het overtollige vet van de soep, haal het vlees uit de pan en snijd dit in brokken, haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en laat dit boven de soep uitlekken.
Serveertips
Schik de groenten op de borden met het vlees in het midden, schenk hier voorzichtig de bouillon omheen, heerlijk met geroosterd brood besmeerd met merg
vrijdag 6 juni 2008
Vlaamse vleessoep
Labels:
rundvleessoep,
soep
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten