2 liter bloed
kooknat van zwoerd enz.
zwoerd
afval van vlees
1 pond spek
bloedworstkruiden
zout
ui
boekweitmeel
Zeef het bloed en voeg hier het kooknat, de kruiden, zout, fijngemalen zwoerd, vlees en desverkiezend de fijngesnipperde uien aan toe.
Snijd het spek in dobbelsteentjes en kook deze 5 min. Doe ze bij de massa en voeg zoveel boekweitmeel toe
tot het een dikvloeibare massa is. Vul de darmen voor 3/4 deel en leg ze in kokend water met zout.
Houd het water 3/4-1 uur op 90-98° C. Laat de worst hangend koud worden.
Deze bloedworst kan in dunne plakjes gesneden of gebakken gegeven worden.
Originele text
kooknat van zwoerd enz.
zwoerd
afval van vlees
1 pond spek
bloedworstkruiden
zout
ui
boekweitmeel
Zeef het bloed en voeg hier het kooknat, de kruiden, zout, fijngemalen zwoerd, vlees en desverkiezend de fijngesnipperde uien aan toe.
Snijd het spek in dobbelsteentjes en kook deze 5 min. Doe ze bij de massa en voeg zoveel boekweitmeel toe
tot het een dikvloeibare massa is. Vul de darmen voor 3/4 deel en leg ze in kokend water met zout.
Houd het water 3/4-1 uur op 90-98° C. Laat de worst hangend koud worden.
Deze bloedworst kan in dunne plakjes gesneden of gebakken gegeven worden.
Originele text
Geen opmerkingen:
Een reactie posten