Lekker zelf ingemaakte leverworst in zoetzuur
beperkt houdbaar
Ingrediënten
1 grote leverworst
1 fles kruidenazijn
grote ui in ringen gesneden
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels`6 geplette pepperkorrels
1,1/2 liter kokend wate
zoetstof of suiker na smaak
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 20
Keuken: Joods
Smaak: Zoetzuur
Techniek: Inmaken
Soort gerecht: Borrelhapjes
Hulpmiddelen: Grote pan
Voorbereiding
Kokend water met azijn ui peper laurier en kruidnagel vermengen
naar smaak toevoegenzoetstof of suiker
even met theelepel proeven of het niet te zuur is
Bereidingswijze
Leverworst in centimeter dikke plakken snijden en aan het lauwwarme azijnmengsel toevoegen
1.1/2 of 2 dagen voor gebruik maken
met deksel schuin op de pan laten afkoelen
als het is afgekoelt in de koelkast bewaren
tot gebruik
Serveertips
Op bordje en met vork
prensenteren
voor de liefhebbers een heerlijk hapje
beperkt houdbaar
Ingrediënten
1 grote leverworst
1 fles kruidenazijn
grote ui in ringen gesneden
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels`6 geplette pepperkorrels
1,1/2 liter kokend wate
zoetstof of suiker na smaak
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 20
Keuken: Joods
Smaak: Zoetzuur
Techniek: Inmaken
Soort gerecht: Borrelhapjes
Hulpmiddelen: Grote pan
Voorbereiding
Kokend water met azijn ui peper laurier en kruidnagel vermengen
naar smaak toevoegenzoetstof of suiker
even met theelepel proeven of het niet te zuur is
Bereidingswijze
Leverworst in centimeter dikke plakken snijden en aan het lauwwarme azijnmengsel toevoegen
1.1/2 of 2 dagen voor gebruik maken
met deksel schuin op de pan laten afkoelen
als het is afgekoelt in de koelkast bewaren
tot gebruik
Serveertips
Op bordje en met vork
prensenteren
voor de liefhebbers een heerlijk hapje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten